2011. augusztus 25., csütörtök

Tánc- zene- hangszertörténet - Jelenlegi ára: 2 420 Ft


Tánc- zene- hangszertörténet
B. Bíró Zoltán Budapesten született, Magyarországon élő zeneszerző, előadóművész, író és tanár. A kiváló zenepedagógusnak, Somló Klárának köszönhetően, kamara és szimfónikus zenekarokban csellista. A. Ramírez, Argentin zeneszerző hatására érdeklődése a latin-amerikai kontinens felé fordul. Hangszerkészítést tanul, majd kubai tanárokkal és művészekkel dolgozik. Hont Ferenc diákja az ELTE esztétikai tanszékén, és a professzor meghívására Victor Jara emlékestet szervez a fiatal egyetemi hallgatók számára, ahol előadást tart a fiatalon elhunyt chilei művész életútjáról, és munkásságáról. Dél-amerikai - Magyar Zenész Kör-t alapít a budapesti Jogi Egyetemen. Karinthy Ferenc író támogatja első írásainak megjelenését.
Szépirodalmi publikációi megjelennek különböző lapokban. Újságíró, zenei szakíró. A könnyűzenei Parnasszus Albérlői, cikksorozat. Szaklapokba ír a defenzív vezetési folyamatokról. Afrolatin Jazz Gyökerek címmel jelennek meg tanulmányai. 1986-ban a Civil Társadalompolitikai Munkacsoport munkatársa, dolgozatának címe: "Kooperációs felépítésű önfenntartó kereskedelmi célú, szórakoztató-ipari háttér- és központosított Kábeltelevíziós rendszer megteremtésének szükségességéről".
Gyermek és ifjúsági műsorokat, hangszertörténeti előadásokat szervez, népszerűsíti a dél-amerikai kultúrát. A budapesti Eötvös Klub ad otthont, az első folyamatosan működő latin zenei előadásainak, melynek címe: Tropical Show. Önálló műsort indít a Magyar Rádióban Vágó Istvánnal \(Afrolatin Zenés Turmix). A Kubai - Magyar Zenészek Kulturális Társaságának megalapítója. A Centi színházban Köllo Miklóssal bemutatják az "Afrolatin Pantomim Táncszínház" című előadást. Korrepetítor a Színház és Filmművészeti Főiskola musical-szakán. Saját zenekart alapít Latin Combo néven. Santana, Al Di Meola, Maria de Jesus és más világhírű művészekkel közös koncertek. Régi álma teljesül, amikor debreceni Kodály kórussal és zenekarával, a Latin Combo-val együtt mutatják be a Nemzeti Filharmónia szervezésében Ariel Ramírez Kreol Miséjét több magyarországi templomban. Megkapja a LYRA PRIZE \(Foundation For The Hungarian Performance Art) díjat, melyet előadóművészi teljesítményéért vehetett át 1998-ban az Operett színházban.
Rádióhang-játékok, zenés-színházi darabok és filmzenék jelzik zeneszerzői munkásságát. Mexikó nagy-követe, Jose Luis Hernández Martínez Úr, Don Jorge Álvarez del Castillo, Presidente de la Fundación Jesús Álvarez del Castillo V. Guadalajara, Jalisco, nevében egy eredeti banderónt ajánlott fel B. Bíró Zoltánnak, mint annak az embernek, aki a legtöbbet tette a Mexikói zene népszerűsítéséért Magyarországon.
SZERZŐ: B. Bíró Zoltán
KIADÓ: Pallas Antikvárium Kft
KIADÁSI ÉV: 2005
OLDALSZÁM: 272
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 2 420 Ft

Az aukció vége: 2011-09-12 04:15
. Tánc- zene- hangszertörténet - Jelenlegi ára: 2 420 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése